top of page

Quatre amics s'han tancat en el seu local per defensar-lo d'un imminent desallotjament. Quatre amics de tota la vida que no volen permetre que el seu lloc de reunió mes íntim, el lloc que ha estat escenari de la forja de la seva amistat els sigui près injustament.

​Els dies de tancament i de lluita constant propiciaran que entre el Jaume, l'Edu, el Juli i la Bea apareguin tensions fins ara ocultes, que surtin a la llum les coses que mai s'han dit o no s'havien atrevit a dir-se. Hauran de prendre la decisió d'avançar en les seves vides o aferrar-se en els vells i gastats llaços que els uneixen, decidint que els importa més, el grup o ells mateixos.

El lloc on es reuneixen, se'ls revelarà al seu torn com un lloc carregat de consciència i de passat, advertint sobre els perills als quals s'enfronten i volent evitar successos tràgics. La lleialtat a la comunitat, la fragilitat oberta per a la necessitat d'acceptació dels altres, el sacrifici personal a favor del grup, créixer fins a ser un perill per qui t'envolta, l'exili individual i els forts desitjos personals enfrontats a les pors col·lectives.

"EL Lloc" és una obra escrita i dirigida per Jorge-Yamam Serrano. És una peça de nova dramatúrgia catalana escrita especialment per a aquest projecte i creiem que el fet que el mateix autor dramàtic sigui qui el dirigeixi li dóna un valor afegit. El text ha estat fruit de la col·laboració i la complicitat entre autor i actors en un llarg procés de creació conjunta. És un treball site specific que s'adapta fàcilment a qualsevol tipus d'espai, sigui teatral o no teatral, que utilitza el llenguatge escènic per investigar en la càrrega històrica que tenen els diferents espais i com afecta a les nostres vides.

"El Lloc" va ésser escollida per formar part del programa de suport a la creació de FiraTàrrega 2013 i va estrenar-se en català a la fira d'aquest mateix any dins la programació oficial. També va ser escollida per formar part del programa de suport i acompanyament a nous creadors, que engegà el Teatre de l'Escorxador de Lleida l'any 2013, el programa EscorxadeBoot.

Direcció i dramatúrgia:  Jorge Yamam-Serrano
Ajudantia direcció: Cristina Gamiz i Nico Aguerre

 

Intèrprets: Isaac Baró, Marc Cartanyà,

Oriol Esquerda, Sandra Pujol,

Rafael Rodríguez i Xavier Teixidó

 

Producció: Íntims Produccions, Aula de Teatre de Lleida i FiraTàrrega

 
Laboratori constel·lacions creatives: Quique Culebras

Música: Joan Baró
Fotografia: Guillem Atienza

Vídeo i espai sonor: La Rueda Teatro
Vídeo Verkami: Carlos Rodríguez i Rafael Rodríguez
Disseny Gràfic: Iolanda Monsó

bottom of page